donderdag 14 juli 2011

Mondiale Paris 2011



Voor de eerste maal op een Wereldtentoonstelling.
Feodora Florita was de gelukkige die mee mocht. 's Nachts vertrokken om 6 uur later in Parijs noord te arriveren op een immens expositieterrein. Na een wandeling van een half uur van auto naar ingang (tweemaal achter de meute aan van koers verandert) arriveerden we bij de toegangscontrole: de chip werd gelezen, rabiesvaccinatie gecontroleerd en na ontvangst van een stempeltje mocht de juiste ingang naar de hal worden gezocht.
Ook dat laatste lukt en zo hadden wij ons rond 09:00 uur gesettled naast de ring waar vanaf 12:30 uur de Españols, 51 in getale, zouden worden gekeurd en vervolgens vanaf 14:15 uur 5 mastines del pirineo.
Wachten was dus het devies.
Uiteindelijk bleken de meeste exposanten van groep 2 voor de Mondiale vanaf 10:00 uur de hal binnen te stromen, zo ook een Tsjechische meneer met Fredy Almanach, 14 maanden oud en vervolgens twee Zweedse dames met resp. Nighsky Atlas (reu, 3,5 jaar) en LaGran Perla Divino (teef, bijna 3 jaar).
Het wachten was enkel nog op onze grote vriend: Caco de Cantarranas: dezelfde hond die op de Monografica in maart dit jaar nipt achter Barros geplaatst werd maar wel met afstand de grootste hond was. Over het hoofd zien kon dus niet, doch helaas, ook rond 13:00 uur was er nog geen spoor van Caco te zien. Hij bleek uiteindelijk verstek te laten gaan.
De Españols hadden een typisch Franse keuring:  de nummers konden pas tegen 12:30 uur worden opgehaald en wat een zeer ruime ring leek werd alras opgedeeld in tweeën. De vloer was langs de zijkanten belegd met tapijt met nog een diagonaal. Voor vele honden een probleem bij het lopen van het obligatoire rondje want menig beestje ging in de bocht(en) onderuit.
Het keuren begon te laat. Opmerkelijk was het aantal Spaanse inschrijvingen, 20stuks, tegenover 13 Fransen, daarnaast nog inzendingen uit Rusland en Tsjechie en een enkeling uit België.
Doch de prijzen gingen relatief minder naar het land van herkomst: vooral Frankrijk had relatief hoge plaatsingen, waarbij opviel dat met name bij de openklasse reuen gewaardeerde honden, als bijvoorbeeld Balak de Tierra de Orbigo, een eerste schifting niet doorstonden.
Ik met Balak
Bostom de Tierra de Orbigo
Beste reu en CACIB werd uiteindelijk Quanto Tornado Erben (Lenka Erbanova) die in de kampioensklasse stond, met Motley House Lays Gold show Asso  (I. Egorova) als reserve. Beste reu open klasse werd Bostom de Tierra de Orbigo.
l: Motley House Lays Gold Show Asso, m: Quanto Tornado Erben, r: Severo de Filandon

Bij de teven werd Chiqui de Autocan (I Garcia)beste met CACIB, bovendien BOB en Sofia Sol Tornado Erben(L Erbenova)  kreeg het rCACIB.
Chiqui in het midden


De jeugd klassen waren voor Qwendy Mastibe (I.Jarova) als teef en Brutus de Montes del Pardo (L. Willem)  waarbij deze laatste beste jeugdhond werd.
Brutus de Montes del Pardo


Dan de Pirineos,
Nigsky Atlas kreeg U1 en CACIB, Fredy Almanach U1 JCAC en JWW, Feodora Florita de Castillio Alto U1 en RCACS en RCACIB en ten slotte La Gran Perla Divino CAC/CACIB beste teef, WW en uiteindelijk ook BOB.
Hieronder het kiezen van de beste van het ras: voorop Divino en achteraan Atlas:


Fredy, Divino, Atlas en Florita (vlnr)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten